Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 22:41

Interventie AGVPS

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Interventie AGVPS

Mesajde Cristi pe 21 Noi 2012, 14:54

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Re: Interventie AGVPS

Mesajde madalin122582 pe 21 Noi 2012, 15:34

Tampiti...nenorociti...cretini...
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde VanatorMd1974 pe 21 Noi 2012, 15:58

Eu sunt de acord!
VanatorMd1974
Membru activ

Mesajde romaniac pe 21 Noi 2012, 16:04

O ragaiala din meandrele gandirii marelui si primului vanator al tarii, "Felciar" Selaru...
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde romaniac pe 21 Noi 2012, 16:09

VanatorMd1974 scrie:Eu sunt de acord!

Normal ca esti de acord. Esti de speta superioara. Daca Xulescu nu mai e membru vanator si inca are arma e clasificat braconier, tu in schimb pentru ca esti membru vanator nu exista posibilitatea sa braconezi.
romaniac
Veteran

Mesajde acsph pe 21 Noi 2012, 16:17

Eu nu sunt!
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde acsph pe 21 Noi 2012, 16:19

acscontactph scrie:

Eu nu sunt!

Dar sti de ce ? De asta : ”Daca Xulescu nu mai e membru vanator si inca are arma e clasificat braconier, tu in schimb pentru ca esti membru vanator nu exista posibilitatea sa braconezi”
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde romaniac pe 21 Noi 2012, 16:24

Alta imbecilitate din aceeasi "ragaitura" :"Vânătorii pot procura exclusiv arme de vânătoare”. Asta o sa va interzica probabil armele cu pat sintetic si negru ca arma "arata tactica".
romaniac
Veteran

Mesajde the_mav pe 21 Noi 2012, 16:39

romaniac scrie:Alta imbecilitate din aceeasi "ragaitura" :"Vânătorii pot procura exclusiv arme de vânătoare”. Asta o sa va interzica probabil armele cu pat sintetic si negru ca arma "arata tactica".

posibil.
dar SIGUR ai putea sa nu mai poti procura (detine,purta, folosi :!: ) arme de tir, de competitie, de panoplie.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Orhantes pe 21 Noi 2012, 16:42

Nu-mi vine sa cred.Am listat documentul si l-am citit de 3 ori.
Pe cine reprezinta dobitocul ?
cine nu e membru - e braconier " crescand relativ brusc si exagerat si numarul potentialilor braconieri din Romania "
cine nu e membru - nu se va putea stapani si sigur va bracona
"sustinem - din partea si in numele a peste 150 de asociatii vanatoresti afiliate....."
Cretinul dracului.
HUUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Orhantes
Membru important

Mesajde Cristi pe 21 Noi 2012, 16:43

Deci AGVPS doreste prin
-incalcarea dreptului la libera asociere (poti face parte dintr-o asociatie sau NU)
-limitarea categoriilor de arme detinute de vanatori la cele de vanatoare(exclus tir,colectie?)
-limitarea numarului de detinatori de arme (vanatorii afiliati)
sa-si mentina sursa de procente din cotizatia fiecarui vanator

Acuzatia ca vanatorii neafiliati sunt braconieri, sau explozia braconajului de cand cu modificarea legii armelor, nu sunt sustinute de nici un studiu statistic, ba mai mult, sunt facute in numele celor cei 50000 de vanatori afiliati?
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde cleanline pe 21 Noi 2012, 17:00

Dupa principiul: "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Plus ca pierdem cotizanti, ai arma, vrei-nu-vrei, poti-nu-poti, platesti taxa sau predai arma ca doar ai primit-o de la AGVPS nu e cumparata de tine.
Nu pot sa nu observ ce bine functioneaza la noi prezumtia de nevinovatie, unii dintre noi au ramas blocati in RSR condus de PCR.
chac'un est responsable de tout devant tous
cleanline

Locaţie: Craiova

Mesajde Cristi pe 21 Noi 2012, 17:01

Imagine
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 21 Noi 2012, 17:11

Putem oficial si legal sa combatem aceasta adresa? Daca da, cum?
Acest individ si aceasta asociatie AGVPS nu ma reprezinta pe mine si sunt convins ca nu reprezinta nici interesele majoritatii vanatorilor
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Vrajitoru pe 21 Noi 2012, 17:14

Nici eu nu sunt de acord pentru ca se incalca si prezumtia de nevinovatie:
Prezumția de nevinovăție reprezintă o cutumă legală utilizată în majoritatea statelor civilizate, care implică o presupunere că o persoană este considerată ca fiind inocentă până la proba contrarie. Scopul prezumției de nevinovăție este acela de a proteja individul împotriva măsurilor abuzive, prin garantarea libertății individuale, prin stimularea căutării adevărului de către autoritățile statului și prin evitarea pe care îl reprezintă convingerea că persoana împotriva căreia se exercită o acțiune penală este vinovată.

Si peste asta, eu ca si vanator, nu pot fi si sportiv ceea ce imi ingradeste drepturile (cred ca e tot ala de libera asociere)
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Vrajitoru
Veteran

Locaţie: Sibiu

Mesajde Sly_Fox pe 21 Noi 2012, 18:12

Subiectul a mai fost deschis de catre Ghinda, deci puteti sa il injurati pe BOSS-ul vanatorilor si la acest topic:
viewtopic.php?f=112&t=11697
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde dan_dumitrescu pe 21 Noi 2012, 18:28

Acum m-am prins eu de ce ma cheama astia la militie maine "si" cu carnetul de membru vanator! :oops: Probabil ca de la MI a venit deja catre inspectoratele judetene ordinul prin care politia tre' sa vada cine mai e membru in asociatii si cine nu! Ce jeguri de oameni!
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde Nautilus pe 21 Noi 2012, 18:50

1. Nu te cheamă la miliţie pentru asta, fiindcă propunerea nu va intra în textul legii decât prin votarea acesteia de către Parlament. Lucru care va lua cel puţin un an, poate mai mult, în ipoteza puţin probabilă în care se va întocmi proiectul de lege de către Guvern, va fi dezbătut şi adoptat de Parlament.

2. Sunt interesaţi de o statistică a numărului de vânători membri şi nemembri, a numărului de arme deţinute şi altele asemenea.

3. Singura metodă cu şanse de succes de a combate o propunere absurdă este printr-o contrapropunere raţională şi argumentată.

Deci ar trebui să compunem, în numele fiecărei asociaţii în parte, o petiţie adresată Ministerului de Interne şi Ministerului Mediului, deoarece activitatea vânătorească este sub controlul Ministerului Mediului.

~Nautilus

PS Petiţia onor personaj cuprinde o greşeală care o face irelevantă
Nautilus
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 21 Noi 2012, 19:08

De cand ma vait eu pe aici si zic ce am de zis. poate acu or pricepe si vanatorii sustinatori ai afilierii si AGVPS in general, ca acest for face orice numai sa reprezinte vanatorii nu. Adica daca sunt vanator, neafiliat, nu am acelasi drepturi? Nu sunt la nivel sau ce? A subliniat careva mai sus: ""penis" lovele la ei sa stea pe scaun cald si fara obligatii!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Cristi pe 21 Noi 2012, 20:11

Pana una, alta, noi ne indignam, iar scrisorile oficiale emise de AGVPS produc efecte...Trebuie retinut ca modificarile benefice ale legii 295, putine cate au fost, s-au produs si datorita interventiei hotarate ale unor grupuri mult mai mici decat cel al vanatorilor, dar care au trimis scrisori oficiale argumentate autoritatilor, si le-au sustinut de cate ori a fost nevoie, fara sa astepte cine stie ce avantaj din asta .
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 21 Noi 2012, 21:26

Oare noi cei de pe acest forum nu am putea face o petitie bine argumentata, care sa o combata pe cea discriminatorie a domnului Selaru ?
Un jurist mai inimos de pe forum,asistat de conducerea forumului, ar putea pune la punct o petitie prin care sa se arate si parerile vanatorilor.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde GeKados pe 21 Noi 2012, 22:54

Pai am putea semna o petitie poate impreuna , poate si ANDA, ANCA la rindul lor ..!??! Nu trebuie sa stam cu mainile-n san..
GeKados
Veteran

Mesajde Lukacs Elemer pe 21 Noi 2012, 23:34

Penibil!!!
Lukacs Elemer
Membru activ

Locaţie: Miercurea Ciuc

Mesajde OviGal pe 22 Noi 2012, 08:30

Deci: Daca esti vanator cotizant la o asociatie: - Ocortesti vanatul iar daca nu esti cotizant il impusti :)) :))) :lol: Lume lume.....
"Nici viitorul nu mai e ce-a fost"
OviGal
Membru important

Locaţie: Bistrita

Mesajde Corco pe 22 Noi 2012, 10:51

Nautilus scrie:
Deci ar trebui să compunem, în numele fiecărei asociaţii în parte, o petiţie adresată Ministerului de Interne şi Ministerului Mediului, deoarece activitatea vânătorească este sub controlul Ministerului Mediului.

@Nautilius sincer nu cred ca asociatiile vor semna o astfel de petitie. O eventuala modificare legislativa in directia prezentata de scrisoarea in cauza nu face decat sa aduca avantaje asociatiilor, deoarece-i leaga pe vanatori de acestea si astfel le asigura venituri.
Corco
Membru important

Mesajde hunting_maniac pe 22 Noi 2012, 11:44

Judecand la rece sa fi vanator nu inseamna doar sa impusti animale !
Calitatea de vanator presupune si activitati de ocrotire, hranire a vanatului
activitati pe care nu le desfasori daca nu esti membru intr-o asociatie
Ca sa nu mai vorbim despre placerea de a vana alaturi de un grup de prieteni (colegii de grupa )
care dispare odata ce nu esti membru intr-o asociatie
Si din punct de vedere financiar este mai avantajos sa platesti o cotizatie decat sa iti cumperi autorizatii la preturile practicate de RNP (asta daca ti le poti permite )
Atunci care este motuvul pentru care un vanator onest nu vrea sa fie membru intr-o asociatie (fie ea AJVPS sau oricare alta )

cat despre partea cu excluderea armelor tir , colectie etc este cu adevarat o prostie !
hunting_maniac
Membru activ

Mesajde dan_dumitrescu pe 22 Noi 2012, 11:48

1. Nu te cheamă la miliţie pentru asta, fiindcă propunerea nu va intra în textul legii decât prin votarea acesteia de către Parlament. Lucru care va lua cel puţin un an, poate mai mult, în ipoteza puţin probabilă în care se va întocmi proiectul de lege de către Guvern, va fi dezbătut şi adoptat de Parlament.

Dupa cum va spuneam intr-un topic deschis zilele trecute despre o adresa primita de la IPJ D-TA serviciul AEST in care ma chemau cu toate actele la dansii, azi am fost si iata povestea!
Ajung azi dimineata la sediul IPJ, sun la interiorul din adresa, mi se spune sa astept pana vine lucratorul respectiv sa lamurim treaba. Ajunge omul jos, amabil de altfel, si ma roaga sa-i prezint documentele solicitate. Il interesa in mod special carnetul membru vanator pt care mi-a solicitat o copie. L-am intrebat in mod firesc de ce anume carnetul de membru si am primit un raspuns extrem de interesant: In cazul in care nu dovedeam ca sunt membru vanator imi anula autorizarea pt cele doua arme detinute, pt ca nu mai indeplineam conditiile prevazute de lege pt a le detine. Toata povestea a plecat de la faptul ca atunci cand m-am retras din AJVPS Prahova cei de la asociatie au transmis o adresa(ce-i drept conform cu statutul asociatei)catre politia D-TA in care mentionau sec ca de la data "x" nu mai figurez ca membru vanator acolo.
Automat i-am spus politistului ca simplu fapt ca nu mai sunt membru in AJVPS Prahova nu-i da dreptul sa-mi anuleze autorizarea armelor de vanatoare, pt ca legea 295 imi da dreptul sa vanez unde vreau contra cost, si ei nu au cadru legal sa faca acest lucru. In fine, discutia s-a purtat pe un ton amical, iar faptul ca sunt membru in alta asociatie, cu cotizatia la zi l-a linistit pe om. Dar stau si ma intreb cati din cei care s-au retras din asociatiile la care erau membri si momentan nu figureaza nicaieri, o sa aibe parte de asemenea sicanari din partea politiei? Sau sa fie doar un exces de zel al politiei Dambovita?

Totusi mi s-au urcat piticii pe creier dupa discutia asta, am pus mana pe telefon si am sunat la AJVPS Prahova sa intreb care-i treaba. Am primit iarasi un raspuns care m-a pus pe ganduri: "Stiti dl Dumitrescu, in conformitate cu statutul asociatei in momentul in care un membru se retrage, noi suntem obligati sa anuntam politia de la domiciliul vanatorului ca respectivul nu mai figureaza la noi in evidente. Si mai stiti si d-voastra ca multi din cei care s-au retras din asociatie si nu mai pot merge la vanatoare si detin in continuare arme, reprezinta pericol public!"(am incheiat citatul). I-am spus un simplu multumesc si am inchis.

Pareri?

Numai bine.
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde Orhantes pe 22 Noi 2012, 12:16

"Si mai stiti si d-voastra ca multi din cei care s-au retras din asociatie si nu mai pot merge la vanatoare si detin in continuare arme, reprezinta pericol public!"(am incheiat citatul)."

Blocaj mental. Este sub capacitatea mea de a intege.
Din pacate, cred, ca sunt multi care gandesc precum retardatul care poate emite asa ceva.
Voi face tot ce-mi sta in putere ....sa-mi trimit copilul departe de aceasta tara.
Orhantes
Membru important

Mesajde Corco pe 22 Noi 2012, 12:33

@dan_dumitrescu ce pareri astepti?
Astfel de chestiuni depasesc cu mult orice limita a penibilului. Oamenii legii te cheama sa-ti anuleze permisul doar pentru ca au primit solicitare de la o asociatie, desi legea spune altceva, ceea ce face dovada faptului ca cei pusi sa vegheze la respectarea legii, habar nu au ce spune legea si nici macar bunul simt sa se documenteze.
Si ce sa mai spunem despre faptul ca o persoana de la o asociatie de vanatoare, iti atrage atentia ca odata ce nu mai esti membru, devii automat un pericol public. Si ne mai miram de ce unele persoane privesc cu ochi rai vanatorii, din moment ce persoane a caror activitate este direct legata de vanatoare vin cu asemenea ineptii.
Nu sustin nici obligativitatea apartenentei la o asociatie si nici opusul (sunt argumente si pro si contra si nu sunt suficient documentat). Mi se pare totusi o ineptie fara margini sa sustii ca un vanator devine pericol public doar pentru ca nu mai este membru al unei asociatii. Dupa care, daca se inscrie iar in asociatie, nu mai este pericol public ?
Corco
Membru important

Mesajde ovi22222 pe 22 Noi 2012, 12:34

Vorbim despre aceiasi oameni care habar nu au ca nu mai exista limitari de calibru la vanatoare.(in afara de interzis vinatoare pe rama si proiectil unic la cerb si urs).
La fel si povestea asta ca daca nu mai esti membru vanator vine politia acasa sa-ti suspende dreptul de arma. Va dati seama ca politia nu cunoaste legea ?????
este extrem de grav

Cat priveste amicii de la ajvps...stati linistiti deoarece cutia pandorei a fost deschisa odata cu spargerea monopolului lor. sunt disperati dar nu mai reprezinta majoritatea asa ca de ce trece timpul vor avea din ce in ce mai putina influenta.
Si apropo ....cati ani are d-l selaru ????? poate ne lasa cat de curand...........
ovi22222
Membru activ

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale