Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 22:02

vanatorul.ro .. Incotro ?

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

vanatorul.ro .. Incotro ?

Mesajde acsph pe 15 Oct 2014, 20:03

Se simte febra…Parca cu aerul asta de toamna si culorile nebune din padure (are fagul niste jocuri de rosu turbat si galben parlit,mai ceva ca amicul Pablo),ne inteleptim un pic.Mistretarii au lasat balta visele cu suedeze la Albena,si viseaza colti verzi pe pereti.Aia mai nebuni,cu pana,atarna la fiecare privire prin paharul ridicat,cozi maiastre de fazan pe amintirile cu prepelite…Noaptea mai lunga,pravale povestile cu tapi fantastici mult mai devreme…
Avem dara timp berechet,si cu inima buna va invit sa cercetam incotro ne vom indrepta.Putem noi sa trecem impreuna de la sfada la plamada ? Si daca da in ce sens ? Si daca nu de ce ?
Ca e clar,ca un Zeiss Victory Diavari,ca sunt mai multe lucruri care ne unesc,decat cele care ne despart!
Ganduri bune!
Ionut C
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Re: vanatorul.ro .. Incotro ?

Mesajde Ghinda pe 16 Oct 2014, 08:02

Ce site este asta @acsph?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 16 Oct 2014, 10:50

Incotro?

InCotroceni!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 16 Oct 2014, 11:09

Cu scuzele de rigoare fata de initiatorul topicului,pe care de altfel il consider un baiat inteligent,eu unul nu am inteles esenta topicului. Si fara falsa modestie nu ma consider un incuiat. :roll:
Titlul acestui topic parea de mare efect ,cand l-am accesat asteptandu-ma la o grenada lansata pe forum. Dupa ce am citit postarea initiala am constatat ca este doar un vis de...toamna. :mrgreen:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde sorry_nellu pe 16 Oct 2014, 16:56

:D mi-a stat ceasul cand am ctit titlul !
S-o fi incurcat si omul in ganduri, na!
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 17 Oct 2014, 06:48

Despre ce site vorbim ? Vanatorul.ro nu este aici. Aici este vinatorul.ro
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde biriuck pe 17 Oct 2014, 22:54

Ce bun ar fi un buton de "Like" ca pe facebook, ursus ar strange cateva galeti :lol:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde blackcrotal pe 18 Oct 2014, 05:01

acsph scrie:Se simte febra…Parca cu aerul asta de toamna si culorile nebune din padure (are fagul niste jocuri de rosu turbat si galben parlit,mai ceva ca amicul Pablo),ne inteleptim un pic.Mistretarii au lasat balta visele cu suedeze la Albena,si viseaza colti verzi pe pereti.Aia mai nebuni,cu pana,atarna la fiecare privire prin paharul ridicat,cozi maiastre de fazan pe amintirile cu prepelite…Noaptea mai lunga,pravale povestile cu tapi fantastici mult mai devreme…
Avem dara timp berechet,si cu inima buna va invit sa cercetam incotro ne vom indrepta.Putem noi sa trecem impreuna de la sfada la plamada ? Si daca da in ce sens ? Si daca nu de ce ?
Ca e clar,ca un Zeiss Victory Diavari,ca sunt mai multe lucruri care ne unesc,decat cele care ne despart!
Ganduri bune!
Ionut C

Denumirea topicului shocheaza si te poate duce cu gandul unde nici macar nu ar trebui sa te gandesti ( Somnul ratiuni naste monstri) dar dupa ce mass media ne-a intoxicat cu tot felul de minciuni, gogorite, exagerari marea masa a romanilor reactioneaza numai la shocuri asa ca Ionut so fi gandit ca avem nevoie de un shoc pentru a readuce la viata acest forum dupa o periada destul de lunga de dolce far niente ( in traducere " dulce trandaveala" ).
Dupa cum am vazut eu in timp Ionut are suflet de artist si atunci se "joaca" cu licente poetice asa ca nici asta nu ar trebui sa ne mire.
Dar din cate bag eu seama colegul nostru ne indeamna la lucru constructiv , la colaborare, sa lasam ciorilor certurile si discutiile sterile si inutile si sa uitam motivele de dezbinare.

Eu asa am inteles textul scris de Ionut asa cadupa cum spune prietenul @ursus2006 ( sper sa nu te superi pe mine pt ca am spus PRIETENUL dar eu chiar va consider pe toti cei de aici PRIETENII MEI ), deci dupa cum spune @ursus2006 :
Aici este vinatorul.ro

Respect,
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde avatarul79 pe 18 Oct 2014, 11:07

Salutare,

Când am citit titlul topicului m-am bucurat, sperând ca cineva va revigora forumul care se pare ca a intrat in o ușoară hibernare, postările mergând doar spre rubrica mică publicitate. Da, trecând peste asta sper sa reușim sa revigoram acest forum si pe aceasta cale va spun ca am dorit sa postez de mai multe ori dar m-am lovit de o bariera psihologică datorită faptului ca cei mai noi si mai neexperimentați ca si mine in ale vânzătorii au primit de cele mai multe ori răspunsuri foarte dure, ba chiar au fost luați peste picior de cei cu mai multă experiența, a nu se înțelege ca sunt un tip sensibil si ca nu suport critica, dar dacă un forum nu este revigorat si de cei mai noi cu cu ajutorul celor experimentați, chiar dacă cei experimentați de cele mai multe ori se vor simți plictisiți de întrebări si povesti care probabil le-au auzit de foarte multe ori, rog sa aibă răbdare si cu cei mai noi prin abtinerea de la comentarii ne la subiect sau luarea peste picior, ca doar acesta este rolul unui forum, sa palavragiu si sa învățam cât mai multe lucruri unul de la altul. Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu aceasta postare, am făcut-o doar sperând ca ajuta la revigorarea acestui forum.
Nu mi-e rusine ca sunt roman, ci mi-e rusine ca altii sunt romani

Locaţie: Sebes

Mesajde Alin3006 pe 20 Oct 2014, 22:37

Ionute, chiar ca esti profund. Acum m-ai convins pe deplin.
Incotro? Inainte. Ca si pana acum. Nu inteleg de ce ai neaparat senzatia ca s- a schimbat ceva. Sau poate tocmai e pe cale sa se schimbe. :lol: Dar mai dureaza ceva timp.

@avatarul 79
Taman de grija noilor veniti si incepatorilor am facut ditai sectiunea destinata lor.
Desigur, vine cu un pret chestia asta: trebuie sa-si dea si ei silinta si sa citeasca macar regulile de utilizare.
Normal ca daca trantesc o intrebare tampa despre Benelli Argo bunaoara, la topicul de 4x4, cand exista inca alte 10 topicuri despre asta, primesc un raspuns pe masura, ca cineva trebuie sa faca ordine dupa ei. La fel patesc si cei care sunt grav certati cu limba romana, am mai spus de ce de multe ori si nu mai repet.
Insa cei care intra, dau binete si respecta regulile, au bun simt si intra decent in discutii, sunt bine primiti ca incepatori. Asa ca poti intra fara teama in discutii si orice sugestie e binevenita.

Dat fiind titlul topicului sa "dau din casa" cateva chestii:

- caut de ceva vreme solutia unui update al platformei fara sa suspendam forumul; o sa dureze un pic
- sunt multe idei de imbunatatire, dar dureaza un pic, ca e munca dracului in spate.

Legat de sugestii de imbunatatire, exista deja un topic in acest sens. Simt eu ca aici Acsph a cam batut saua.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde acsph pe 03 Noi 2014, 20:27

Invatat de mic sa dau buna ziua pe toata ulita si sa ma feresc de caini,multumesc pentru ingrijorare si celor care au fost convinsi ca in loc de creasta cocosului am mancat ramaria formosa :wink: si celor care au crezut ca am vandut busola ..Multumesc si lui @alin 3006,pentru ca mi-a turnat inca odata cerneala in calimara.Evident ca odata calimara plina fiecare alege sa inmoaie cu decenta (sau nu),pana,opinelul sau..maceta :shock: .
Astept intens sa va incotro se indreapta oistea carului care ne poarta de ceva ani impreuna..Ca nu consimt sa ramanem pururi,niste chibiti veseli si formal joviali,la jocurile zilei...
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 04 Noi 2014, 09:47

Cerneala e pentru scris....nu se bea :wink: :mrgreen:
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde acsph pe 04 Noi 2014, 21:08

@madalin122582,
noi stim demult asta..Dar e bine ca ai inteles si acum :lol: :lol: :wink:
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Apr 2015, 07:02

Nu vreau sa tulbur discutia la 407. Dar am vazut ca acolo a iesit cu cearta. Exact cand era nevoie sa coalizam.
Nu vreau sa fac nici pe moralistul, nici pe impaciutorul dar a iesit "de porc"!
Nu credeam sa vad material trimis pentru a fi postat de "Selaru", pe forumul "nostru"! Bau-baul codrilor ne certase cu revista-i, noi ne-am pus spate in spate ca la 1907 si l-am hulit. Apoi, de capul meu, am incercat sa arat ca nici noi nu suntem doar galerie ce striga-n cor "la brutarie!" la comanda vreunui lider si m-am bagat in seama. Cum m-am priceput, ca asta se invata la SNSPA. Sau la altii. Multa lume a dat-o de gard, gandind ca interesul e de albire si inmiresmare a situatiei. Au fost destui si cei ce au priceput.
Si veni 407, cu discutiile ei. Urletul cernaunului ne-a dat fiori. Prea fusese auzit de toti, ecoul rasunase-n toate televizoarele. Si astea fac legea-n tara codrilor. Codrilor si lotrilor. Sariram sa apucam parul. Ce mai, si bau-baul era cu noi! Nu ca lider. Arunca sageti cu hartie aprinsa inspre cernaun si ne treziram cu el umar in umar. Nu se lasa nici Imparatul Ros: iute aprinse-o jalba ce-l cam fripse pe cernaunul cel putin simtitor. Eeeee, dar cazura scantei din jalba asta si in curtea unor gospodari de-ai nostri. Si luara foc pe acolo niste spirite. Mocnea el, un foc, mai demult. Cand nu trebuie, atunci e sa fie! Se inteti valvataia. Al ungurean se imboldi cu al dunarean si se lasa la mana lui, zicand ca-si apara ograda proprie si-atat...
Mai colegi! Daca intre noi nu putem sa ne suferim si sa aratam ca nu orgoliu-i fruncea, ce pretentii sa mai avem de la ai de-si fac mendrele cu noi? Cu dezbinarea asta a noastra, vom fi abuzati rand pe rand si la gramada, pana o sa inceapa sa ne placa...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Apr 2015, 07:17

Acum, pe bune: in ultimul an au incetat sa scrie sau au scris sporadic multi colegi ce aveau in scrieri ceva aparte. Valoare!
Cred ca e cazul sa ne contactam cumva (daca pe forum ne doare) si sa ne spunem ce ne deranjeaza asa de tare incat sa ne "rupem de colectiv". Sa tinem cont de parerea celuilalt. Si sa dialogam (aici, ca eu feisbuci nu fac)!
Aline, ca gazda ce esti, dai un semnal si ne inviti la masa? (A Tacerii nu, ca deja sunt locurile ocupate; la a cu bucate nu, ca nu e cazu'; la aia a mincinosilor... :wink: )
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Apr 2015, 22:18

...
Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie,
Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?"
- "Dar ziceaţi..." - "Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adevărat vorbeam,
Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
Că voi egalitate, dar nu pentru căţei."
Aceasta între noi adesea o vedem,
Şi numai cu cei mari egalitate vrem.
biriuck
Veteran

Mesajde yoghi pe 06 Apr 2015, 02:30

acu ne dam cu fabule !
greu e sa fi vanator in tara asta! :)
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 11:25

Pai va spun eu ce se intampla: suntem falsi, ipocriti si frustrati. Multi dintre noi.
Si primeaza interesul individual, mai mult decat orice. Asta e motivul pentru care nu suntem in stare sa strangem mai mult de 300 de semnaturi pe o petitie, ca fiecare se gandeste: lasa ma, ca merge si asa.

Cei care au disparut si nu mai scriu, s-au descurajat pentru ca si-au dat seama ca sunt doar cateva mii de oameni normali - ma refer aici la universul vanatorilor - intr-o masa de imbecili abrutizati, care nu numai ca nu inteleg nimic, dar nici nu vor sa invete, pentru simplu motiv ca sunt efectiv niste vite.
Sunt cei care nu reusesc sa-si faca cont aici ca nu stiu ca pe vremea cand se luptau cu Traian, regele dacilor se numea Decebal. Sau care nu inteleg intrebarea.
Poate vi se pare ca ma exprim prea dur, dar stiu sigur cazuri in care oameni care aduceau valoare s-au scarbit si au plecat din cauza unui bou care facea comentarii de doi bani. sau a unia care cauta galceava la orice postare.
Si din acest motiv am aplicat o politica destul de drastica, eliminand toate maimutele din ecuatie, desi uneori abia dupa ce raul era deja facut.

La un moment dat a existat un moment in care am fost in ¨meciuri¨ mari cu Mr. Selaru, in urma articolului deja faimos intitulat ¨forumistii¨.
Era un moment in care reactia normala era sa ne coalizam, dat fiind ca in articolul respectiv eram jigniti la gramada. TOTI FORUMISTII – nu numai cei care citeau Vinatorul.ro
Am raspuns eu la povestea aia, desi prin raspunsul ala mi l-am pus in cap pe Selaru probabil pe viata.
Ce nu stie lumea, este ca in urma acelui raspuns al meu, am fost propus pentru a fi exclus din asociatia mea de suflet, pe motiv ca am adus ¨atingere imaginii AGVPS¨.
Nu am fost exclus doar pentru faptul ca in consiliu au fost niste oameni ok, cu discernamant.
Ce au facut alte forumuri? Si-au pus palma in fund, probabil de frica sa nu ajunga EI in situatia de a fi¨trasi la raspundere ¨. O reactive pe atat de meschina, pe atat de tampa, pentru ca prin ea au pierdut multi oameni valorosi, scarbiti de modul in care au abordat problema.

Acum a venit un moment in care noi, vanatorii, suntem pusi la zid de acel individ numit Remus Cernea, care pe langa faptul ca nu ne inghite ca tagma, mai e si deputat. Si inca unul cu o gloata fanatica de sustinatori.
Modul in care omul pune problema e cel putin revoltator, considerand ca e mai normal sa fii homosexual decat vanator. Atat de jos a ajuns statutul de vanator…incat sa fie undeva in ¨fundul¨- am vrut sa zic capatul- listei normalitatii, ca sa zic asa.

Din nou mi-am rupt din timpul meu ca sa-i raspund acestui individ, sperand in naivitatea mea ca raspunsul meu reprezinta de fapt marea masa a vanatorilor.
Ca noi vanatorii nu suntem niste brute fara minte, ci ca perceptia lor, a celor care ne condamna, este cea in neregula.
Ei bine, incep sa am si eu dubii serioase in acest sens. De ce? Va explic imediat.

Eu am trecut peste meciul meu personal cu dl. Selaru, considerand ca in fata unor outsideri e mai important sa fim solidari noi vanatorii. Am simtit ca e normal sa sustin raspunul lui, desi nu eram de acord cu el decat intr-o anumita masura. Insa na, suntem vanatori cu totii…
Si e important sa fim uniti, noi astia din partea hulita a baricadei. Brutele, ucigasii cu sange rece si dezaxatii.
Dat fiind ca in fata lui Cernea si a celor din spatele lui, pentru care nu suntem decat o gloata de barbari cu ste de sange, numai a fi solidari ar putea constitui o forta.
Insa am primit din nou o palma amara din partea celor pe care eu ii credeam in aceeasi tabara.
Din partea celor pe care i-am considerat asemeni mie si in tabara mea.

Acum nu vorbim de alt forum ci de un grup de Facebook, pompos intitulat ¨Vanatoarea in Romania¨ si avand cca 6000 de membri.

MAV a cosiderat oportun sa posteze si acolo scrisoarea mea, in idea de a fi citita de cat mai multi oameni. Desi a primit asigurari in acest sens si scrisoarea a fost postata, a intervenit unul dintre adminii grupului, Sorin Flutur.
Banat aici pe forum pentru ca in permanenta se certa cu cineva si nu putea sustine o discutie civilizata, fara sa transforme topical respective in haos total. Cu sustinerea lui @florint – care apoi a avut si nerusinarea de a face misto de MAV, intrebandu-l daca vorbeste singur (pentru cei care nu stiu, @florin t a pierdut calitatea de moderator din acelasi motive ca si Flutur. De atunci intra doar pe topicurile cu samanta de scandal…)
Initiativa a fost de asemenea sustinuta de faimosul @Ursus, prieten bun cu Flutur dar care pe de alta parte e si mare forumist… Pe scurt, au sters linkul.
Motivul invocat de ei a fost faptul ca scrisoarea e postata pe vinatorul si ei nu pun pe grup link-uri catre¨site-uri comerciale¨ .

Poate ar trebui sa le explice si lor cineva diferenta dintre un site comercial si un forum…desi cred ca o stiu prea bine si e vorba doar de frustrarile din trecut. Dovada o fac postarile de mai jos – care sunt print screen-uri din postari de pe grupul respectiv.

Imagine

Adica site-ul de mai sus, cu arcuri si sageti NU e site comercial, in timp ce Vinatorul.ro e site comercial, si nu poate fi citat intr-o problema de interes general, ca vezi doamne ma umplu eu de bani!

Poate ca si OLX.ro e un site de cultura vanatoreasca, mai nou, ca asta e nivelul…

Imagine

Baiatul asta cu Niva nu a pus un link comercial, ci face educatie :oops: :oops: :oops:

Cel mai trist este ca pe acel grup, media de perceptie e atat de jos, incat un retard calare pe un porc a primit peste 200 likes, in timp ce acest articol http://www.vinatorul.ro/public/ro/artic ... vanatoare_ a primit doar 40... :cry:

Asa ca nu cred ca e mare pierdere pana la urma stergerea link-ului, probabil ca majoritatea celor de pe acel grup nu ar fi inteles nimic din toata povestea.

Ceva tot a iesit insa, ca mai nou Flutur, Ursus si - surpriza- @Dac duc o campanie de educat maimutele, la stilul rasul-plansul.
@Ursus a postat un articol scris de Francisc Castiov - tot raspunsul unui vanator la o mizerie de articol din presa: http://www.vinatorul.ro/public/ro/artic ... alii/549-CĂPRIOARA_FECIOARĂ_ŞI_DREPTUL_GĂINILOR_LA_FERICIRE

Desi au scris clar acolo ca Francisc Castiov a scris acel articol, uite ce au inteles baietii aia de pe grupul de vanatoare:

Imagine

Dupa postarea lui ursus, un om mai in varsta a inteles ca Flutur este autorul articolului si il felicita pêntru continutul lui. Asa talent, mai rar, le zice bine domnu`Flutur, de-ti ia piuitul:

Imagine

Intervin si le explic eroarea de perceptie, si iata rezultatul... :roll:

Imagine

Chiar asa, ce mai conteaza autorul in patria ciordelii??? :oops:

Intervine insa un altul, impresionat si el de talentul autorului:
Imagine

De rusine fata de Castiov ( sper!) Flutur precizeaza cine e autorul real:
Imagine

dar fiecare intelege ce poate in planeta maimutelor :mrgreen:

Imagine

Va las sa vedeti tot circul asta trist pentru ca unii nu inteleg de ce regulile forumului sunt stricte.
Eu cred ça atunci cand preiei un material pentru care cineva a pierdut din timpul lui, trebuie sa citezi clar sursa. E o chestie de bun simt elementar in mediul online. Dealtfel, din punct de vedere legal e obligatoriu...

Materialul era deja proprietatea acestui forum, asa ca a spune ca nu pui link catre site-uri comerciale - cand pentru OLX e ok- e o scuza la fel de penibila ca discutia de mai sus, mai ales venita din partea unuia banat pentru probleme de comportament.

Am fost acuzat de un om pe care il apreciez ca EU nu sunt ok si ca primeaza in cazul MEU interesul individual pentru faptul ca nu public postarea pe acel grup, fara link spre vinatorul.ro. E drept ca l-am privat prin asta pe Flutur de admiratia fanilor, sau poate ca nu, ca nu e sigur ca ar fi apreciat articolul, insa nu vad de ce EU sunt meschinul in faza asta…Pe bune?

Acelasi om imi explica din cifre ca acel grup are 4000 de vanatori activi…Hai sa fim seriosi, poate 4000 au facebook-ul activat pe telefon si APAR activi…Ca nu stiu de unde sa dea log out...

Dupa toate experientele astea eu ma intreb daca or fi 4000 de vanatori zdraveni la cap in toata tarisoara asta… Insa am indoieli tot mai serioase in acest sens.

Problema e alta: acea planeta a maimutelor e un grup DESCHIS pe Facebook, unde oricine vede ce se posteaza. Si apar acolo imbecili calare pe vanat, in atitudini de Rambo, filme cu scene inutile de cruzime, capriori ¨naturalizati¨ in mod grotesc si cu puf pe coarne, evident braconati si tot soiul de alte grozavii si minuni.

Iar oamenii ne judeca. Oamenii ok aleg sa posteze mai mult acolo pentru simplu fapt ca e mai usor sa dai like la o poza, de pe telefon, decat sa o incarci cu Photobucket, nerealizand ca in acest fel incurajeaza dezvoltarea planetei maimutelor.
Atata timp cat pe acel grup conteaza numarul si Ursus spune mandru ca acolo poate posta oricine, chiar daca nu stie cat fac 2+2 sau cine a fost Decebal, acel grup nu va face decat sa genereze reactii ca cea a lui Cernea.

Carturarii de la carma grupului respectiv nu inteleg ca transmit un mesaj total eronat, ca favorizand propasirea gibonilor in mediul online, mai ales unul deschis catre publicul larg, nu specializat, cum este forumul, se fac de ras pe ei in egala masura in care ne fac pe noi!!! Raspunsul lor este ¨cui nu-i place sa nu citeasca¨…Pe bune? Pai in curand nu vor mai avea ce...

Banuiesc ca celor care posteaza pe acel grup cat mai ales celor care il administreaza nu le-a trecut prin minte faptul ca, de fapt, nu detin nici un fel de control si ca daca 1000 de verzi raporteaza la Facebook abuzuri si cruzime fata de animale aia le sterg grupul de vor crede ca nici n-a existat, si se alege praful de ani intregi de discutii... :shock: Surpriza baieti…prin ce faceti voi, va autocondamnati, numai ca pentru a intelege asta e nevoie de mai multa minte…Mai postati prosti calare pe porci, sange si grozavii, ca cine rade la urma rade mai bine…pariu ca n-a citit nimeni cu atentie politica Facebook …

Ca sa rezum pelteaua: nu vinatorul.ro incotro, ca noi avem un drum clar. Vreau insa sa punctez o chestie catre cei putini care o pot intelege.
100 de oameni cu minte fac mult mai mult si pot schimba mult mai multe decat 10.000 de prosti.
S-a dovedit in istorie in mod repetat.
Problema este ca prostii sunt mai insistenti, pentru simplu motiv ca le lispesc bunul simt si simtul ridicolului.

Nu toti din acel grup sunt prosti, cum nici toti cei de pe forum nu scapara de inteligenta.
Dar fac si eu ca si Catavencu: ca medie, ai nostri sunt mult mai destepti decat ai lor.

De ani de zile acest forum este varful de lance in educatie, etica, traditii si valori vanatoresti.
Ultimul bastion impotriva mitocaniei. Si asa si trebuie sa ramana. Asa ca cei pentru care aceste valori mai conteaza in vreun fel, sa puna umarul. Sa isi inghita scarba, cum am facut si eu si sa mergem inainte.
Altfel, momentul in care vanatoarea va fi scoasa de verzi in afara legii si vom depune armele nici nu va imaginati cat de repede va veni!

Intr-un singur lucru are dreptate Cernea: peste tot vanatoarea este privita tot mai mult ca o barbarie, iar vanatorii sunt priviti tot mai mult ca niste salbatici. Si va fi din ce in ce mai rau.
Iar noi ne impiedicam de orgolii de trei lei si propavaduim marlania si prostia, iar cei care ar avea ceva de spus se retrag, tot mai multi, devin pretiosi si ramanem cu …Planeta Maimutelor.
Asta va fi eticheta pe care o vom purta toti, in scurt timp. Si noi vom fi de vina pentru asta.

Eu unul mai am cateva ¨cartuse pe teava¨ asa ca va promit niste schimbari de platforma care sa ne ajute in acest sens, pana la sfarsitul anului. Si tocmai se naste un fratior al acestui site, cu o orientare total diferita, dar care sper sa ne aduca niste aliati puternici.

Asa ca cei pe care va mai interseaza viitorul acestei activitati, tineti aproape.
Alin3006
Veteran

Mesajde tehărău pe 06 Apr 2015, 19:26

Alin3006 scrie:De ani de zile acest forum este varful de lance in educatie, etica, traditii si valori vanatoresti.
Ultimul bastion impotriva mitocaniei. Si asa si trebuie sa ramana. Asa ca cei pentru care aceste valori mai conteaza in vreun fel, sa puna umarul. Sa isi inghita scarba, cum am facut si eu si sa mergem inainte.
Altfel, momentul in care vanatoarea va fi scoasa de verzi in afara legii si vom depune armele nici nu va imaginati cat de repede va veni!

Intr-un singur lucru are dreptate Cernea: peste tot vanatoarea este privita tot mai mult ca o barbarie, iar vanatorii sunt priviti tot mai mult ca niste salbatici. Si va fi din ce in ce mai rau.
Iar noi ne impiedicam de orgolii de trei lei si propavaduim marlania si prostia, iar cei care ar avea ceva de spus se retrag, tot mai multi, devin pretiosi si ramanem cu …Planeta Maimutelor.
Asta va fi eticheta pe care o vom purta toti, in scurt timp. Si noi vom fi de vina pentru asta.

Eu unul mai am cateva ¨cartuse pe teava¨ asa ca va promit niste schimbari de platforma care sa ne ajute in acest sens, pana la sfarsitul anului. Si tocmai se naste un fratior al acestui site, cu o orientare total diferita, dar care sper sa ne aduca niste aliati puternici.

Asa ca cei pe care va mai interseaza viitorul acestei activitati, tineti aproape.

Ceea ce cred ca ar trebui sa facem noi, este un soi de voluntariat. Pentru ca, socotesc eu, degeaba lăsam copiilor noștri pusti și optica bine păstrate și îndelung bibilite, pereții plini de trofee valoroase, în zadar i-am carat pe la toate partidele de vanatoare și i-am îndrumat în citirea urmelor și mersul goanei, în van ne-am străduit sa-i contaminam cu pasiunea noastră, de le-om lăsa în urma legi ce n-o sa-i lase sa poarte pușca, gestionari sa-i jupoaie de bani când ii duc sa 'puste amărât de vânat crescut în țarc ori structuri de organizare ce au sa-i disprețuiască încă din momentul când le încasează cotizația.
Si, pentru ca majoritatea noastră, a celor ce scriem si citim pe aici suntem fără de putere decizionala în ceea ce privește rezolvarea doleanțelor noastre, de vrem sa gătam ceva, trebuie sa ne implicam. Am tot cârâit ca nu e bine, și nu s-a rezolvat nimic. Si nici nu o sa se rezolve. Nimeni dintre cei ce sunt acolo sus și-și iau salarii pentru a-i reprezenta pe cei ce-i plătesc, nu o sa-si taie craca de sub picioare de bunăvoie. Nu o sa simtă cum e sa nu primești autorizație ca nu vrea "cineva" (cu toate ca știu un caz celebru ce ne-a avantajat 8) :mrgreen: ). Cum e sa ai emoții când vrei sa-ti faci damblaua sa-ți mai ei o carabina și nu ști de ți se aproba dreptul de a-ți cheltui banii cum vrei sau trebuie sa te șmecherești și sa-ți vina cheful sa faci colecții. Ei, funcționarii, aleși sau testați, își vor tine scaunele ocupate cât mai mult posibil. Vor vantura hârtii cu legi și se vor apăra cu ele, scornind altele ce-i vor imuniza pe veci. Vor lăsa totul cum a fost și mai rău decât atât...
Iar noi alta cale nu avem... Cine vrea schimbari, n-are decât sa se implice. Care cum îl taie capul. Dar sa faci ceva pentru binele tuturor și pentru binele pe care s-ar putea sa nu-l mai prinzi e mai greu. Mai fain e sa stai la un șpriț cu pretenii, sa identifici vinovați pe care sa-i înjuri, decat sa-i cauți pe făptași sa le spui în fata, politicos, care iți e doleanța ta și care e rezolvarea ce o vezi. Mai simpla-i lamentarea, ruga spre neant, urlatul la net, decat adunarea nemulțumirilor pe-o foaie, semnarea de-o petiție, mărșăluirea pentru o idee. Gasca apreciază mai bine pe cel ce flameaza a dezaprobare decat pe cel ce poarta, spre fala tagmei, un sacou vânătoresc la zi de sărbătoare. (Domnule Vitalian Vaida, jos pălăria!)
Ceea ce ar trebui sa facem se numește implicare. A fiecăruia, după cum il duce capul, timpul și buzunarul. Far' de gând la ego, "doctor fără-de-arginti". Mai nou, se numește "voluntariat".
Dar cum faci asta când de mic ai auzit:
"-Da-i ma-n pu-a mea!...
-Il fac si p-asta!...
-Si mie ce-mi iese?...
-Ma pis pe ei!...
-L-a bagat la inaintare...
-A cazut mesa!...
-Si-a dat arama pe fata!...
-Las' ca o sa auzi tu...
-Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa!...
-Decat sa muncesc degeaba, mai bine stau de geaba!..."
tehărău
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 06 Apr 2015, 20:01

Aline, nu vad ce rost are sa-l tot pomenesti pe Sorin Flutur, stii bine ca nu poate sa-ti raspunda.
Ursus2006
Veteran

Mesajde biriuck pe 06 Apr 2015, 20:12

Eu am iesit din grupul ala de facebook in urma cu vreo 2-3 saptamani, erau cativa acolo care incercau sa educe cumva ratanii dar nu prea le iesea. Vanatorul feisbuchist este imbracat colorat, nu are habar de cum trebuie sa arate o poza cu vanatul doborat, nu stie nimic de calibre si arme (am vazut chiar o discutie in care unii sustineau ca arma lisa e doar juxtapusa :shock: :shock: ), vrea multa vanatoare "la plan" si, foarte deranjant, este mandru tare de agramatismul lui si de "scoala vietii" :!:

Cu asa ceva eu nu vreau sa ma identific, nu vreau sa imi polueze wall-ul si news feedul! Cei 10-20 de oameni ok din acea mare masa de cocalari doar maresc discrepanta...

Masura interzicerii articolului impotriva celor ce arunca cu rahat in noi mi-a intarit convingerea ca am facut un lucru bun. :|
biriuck
Veteran

Mesajde Adrian S pe 06 Apr 2015, 20:55

Ursus2006 scrie:Aline, nu vad ce rost are sa-l tot pomenesti pe Sorin Flutur, stii bine ca nu poate sa-ti raspunda.

Da, dar poate citi. :wink:
Adrian S
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 21:15

Ursus2006 scrie:Aline, nu vad ce rost are sa-l tot pomenesti pe Sorin Flutur, stii bine ca nu poate sa-ti raspunda.

De unde ai ajuns la ideea ca m-ar interesa un raspuns de la el?! M-am lamurit deja foarte clar. Nici o polemica nu ma intereseaza. Absolut deloc. Am vrut doar sa lamuresc situatia si atat. Dar TU, Ursule, doar atat ai de spus dupa toata povestea? :oops:
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 21:18

PS: Sa-ti amintesc cand a intrat d pe contul tau si a umplut forumul de injuraturi?! De am stat trei oameni trei zile sa le stergem? Sa-ti amintesc de cate ori ti-am inghitit si tie toate prostiile, ca erai "luat in foamfa"?
E mult mai bine fara, crede-ma! Si mult mai civilizat fara circul Globus la caini zi de zi...
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 21:29

Tot mai multi dintre noii forumisti isi incep jurnalul prin sintagma " citesc de mult forumul asta si am invatat multe. Asa ca m-am decis sa si scriu". Pentru asta merita dus forumul mai departe si de cate ori apar realizez ca am mai facut un pas inainte. Nu e usor deloc atunci cand nu faci rabat la calitate. Insa mai bine cativa oameni de calitate decat cateva mii de maimute. De fapt o confirma si traficul, care nu a acazut ci dimpotriva. Nu mai apar 5 topicuri pe saptamana de genul "ce luneta sa pun la CZ-ul meu, sau ce calibru recomadati pentru...Tot o veste buna.

Una peste alta am lamurit posvestea. NU astept un raspuns despre povestea asta de la cei implicati, pentru simplul motiv ca nu ma intereseaza absolut deloc. Am multe chestii mai importante de facut...

Dar ma intereseaza implicarea celor carora le pasa de ce se intampla, chiar daca par putini. Mai bine decat multi si prosti...
Alin3006
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 07 Apr 2015, 08:04

Alin3006 scrie:. Dar TU, Ursule, doar atat ai de spus dupa toata povestea? :oops:

La atat de mult "interes national" cat am vazut, mi-am pierdut orice speranta.

La "drepturi de autor" chiar il cunosc pe un fraier care a scris nenumarate articole si carti si care nu numai ca n-a avut niciodata nicio pretentie de niciun fel, dar le-a si dat tuturor celor interesati, moca. Si fraierul ala a zis: puneti articolul x si y din cartea z. Nu pentru a invata cei 6000 de membri maimutoi (daca as pune lista cu administratorii ar fi chiar minunat), ci pentru "verzi" . Lor le era destinat mesajul. Si cu scriosare aia catre Cernea, n-am inteles: ce era mai important ? Sa fie publicata scrisoarea pe facebook, sa apara sigla vinatorul.ro sau numele tau ?

P.S. Ursusul in lupte grele,
Mai lupta si in izmene.
Dar acum, baiat cuminte,
Sta in cur si-o ia la dinte !

P.P.S " Fraierul " tocmai isi facuse si el cont de facebook acum o saptamana. Ptiu drace, ce ghinion!
Ursus2006
Veteran

Mesajde laurul pe 07 Apr 2015, 10:58

@Alin
Greu de gasit oameni care au o linie in viata si nu se abat de la ea pentru mici mismasuri..iar pentru asta te felicit !!!
@Ursus
Speranta mea e ca o sa iei non-combatul lui alin drept o dovada de bun simt si nu de prea multa bunatate(prostie).
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Adrian S pe 07 Apr 2015, 11:13

Ursus2006 scrie: Si cu scriosare aia catre Cernea, n-am inteles: ce era mai important ? Sa fie publicata scrisoarea pe facebook, sa apara sigla vinatorul.ro sau numele tau ?

Era vorba doar de o vizibilitate cat mai mare a scrisorii, pentru un interes comun.
Ma gandeam ca poti sa gandesti dincolo de anumite vanitati personale (culmea, ale altora :shock: ), dar se pare ca nu. :(
Adrian S
Veteran

Mesajde scirocco pe 07 Apr 2015, 12:22

Horica,desi vorbim aceeasi limba,paradoxal, nu ne intelegem. Asta-i soarta noastra a romanilor,sa fim dezbinati.
Asa cum a scris si Adrian mai sus, punctul de vedere al lui Alin era pertinent si exprima in fond parerea majoritatii vanatorilor,deci o opinie comuna si benefica tuturor.
Daca nu existau orgolii si "polite de platit",cred ca s-ar fi putut gasi solutii pentru pastrarea punctului de vedere.
Dar nu,mai degraba "dam foc saltelei pentru un purice" sau "sa moara si capra vecinului",in buna traditie romaneasca.
Ne place sa vedem in tari civilizate cum altii pot vana,avea arme,colectiona arme,imbraca vanatoreste,pastra traditiile,vana cu pasari sau arc,etc.
Noi,romanii,nu vom avea parte de asa ceva,pentru ca ne preocupa interese meschine,individualiste,absolut lamentabile.
In schimb noi aprobam un imbecil penibil calare pe porc(culmea,cica a studiat silvicultura si cultura vanatului iar acum este gestionarul unui fond de vanatoare,vai lor!) ,probabil reminiscente din copilarie,cand il aseza ma-sa mare, sa nu se mai pise in pat. Absolut jenant! :x :x :evil: :evil:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde the_mav pe 07 Apr 2015, 12:34

Alin3006 scrie:...@florint – care apoi a avut si nerusinarea de a face misto de MAV, intrebandu-l daca vorbeste singur...

Pana acum nu prea s-a nascut persoana ori ipostaza in care cineva sa faca misto nici de persoana mea, nici de userul MAV. Inclusiv pe acest forum.
Pastrand aceeasi linie, reconfim: astfel de oameni VAND, NU CUMPAR.
:!: :idea: :!:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale