Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 23 Feb 2025, 19:18

Benelli M4

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Benelli M4

Mesajde piper pe 16 Ian 2012, 14:12

Salutare tuturor si La Multi Ani pentru 2012,

Tocmai am achizitionat un Benelli M4 cu pat reglabil. Arma e aratoasa foc, are magazie in care intra 8 cartuse, cam greuta la dimensiunile ei. Prima iesire in teren, prima problema: am incarcat-o cu Sauvestre (magnum, de 76 de mm) si surpriza la primul foc cartusul gol nu este ejectat; il dau afara manual; surpriza numarul 2 urmatorul cartus ramane blocat si trebuie sa-l imping cu degetul pentru ca mecanismul sa actioneze si sa il introduca in camera.

Ma enervez, descarc arma si o reincarc cu proiectile magnum cu alice pe care scrie tot 76 mm. Nu am mai avut cum sa trag, asa ca am exersat la "rece"; mecanismul pare sa functioneze; descarc arma din nou si masor cartusele intre ele: Sauvestre clar este mai lung; asta sa fie motivul blocajului ?
Dragos
piper
Nou membru

Locaţie: Bucuresti

Re: Benelli M4

Mesajde dan_dumitrescu pe 16 Ian 2012, 15:22

Salut. Ai desfacut-o dupa ce ai cumparat-o s-o cureti temeinic peste tot?
Vaselina cu care vine din fabrica nu prea se impaca cu gazele si praful de pusca...
La semiautomate stiu ca asta e regula, mai ales daca ai luat-o de noua...
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde BigGameHunter pe 16 Ian 2012, 18:11

am avut si eu m4, la prima iesire in teren exact aceeasi problema ca si tine...

cu nervi, dezamagire, a doua zi in poligon un bun prieten si un armurier extraordinar mi a demonstrat ca arma merge bine nu are nimic, trebuie numai sa o tii bine in umar cand tragi deoarece benelli reincarca prin recul si nu prin recuperare de gaze ca beretta sau altele

deci tinete bine de ea si nu o sa mai ai probleme :D
BigGameHunter
Nou membru

Mesajde violiv pe 16 Ian 2012, 19:11

Benelli M4 incarca prin recuperare de gaz, spre deosebire de tot restul semi facute de firma. A fost prima arma ce a folosit sistemul ARGO, cunoscut mai bine de la semi cu glont. Poti s-o tii cum vrei si merge.
De noua trebe curatata minutios apoi pusa la treaba. Si s-h tot trebe curatata....sistemul sufera atat din cauza lispei de grija dar mai ales din grija prea mare...adica ulei cu nemiluita la piesele sistemului de recuperare de gaz.

Lungimea cartuselor (70 respectiv 76 mm) se masoara pe tubul tras nu sertizat. Ca in stare noua cartusele au lungimi diferite este total neimportant.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DragosV pe 19 Ian 2012, 13:02

Salut,
Masoara cartusul de Sauvestre magnum si o sa vezi ca este mai lung cu 3-4 mm decat orice cartus magnum de pe piata. Arma nu are nimic. Si eu am Benelli semi si am ratat mistret din aceeasi cauza. Daca ai cumparat multe cartuse de acest tip si vrei sa le folosesti suna-ma si o sa-ti spun cum. Daca nu, cumpara 12/70.

Dragos ( 0725454657)
DragosV
Nou membru

Locaţie: Bucuresti

Mesajde CapraNeagra pe 09 Iun 2013, 01:19

Munitia este de vina, 100%! incearca mai multe branduri de 76, inclusive cele ce nu ti-au mers, ca sa le ai ca exemplu. 3 din fiecare. Daca pusca e marcata 76, trebuie sa ia 76, dar depinde de cine le face. Win si Remington merg cam fara problem, la fel ca si cele italienesti (fiochi, etc).

http://www.youtube.com/watch?v=QOUUzGvHm1E

Mosu Are aceeasi problema, si tot de la munitie se trage. La fel am patit si eu cu o Saiga de 76.
CapraNeagra

Mesajde CapraNeagra pe 09 Iun 2013, 01:53

de minute 6 incepe sa aiba problem cu ejectarea si reincarcarea. Munitia ce o foloseste e...nici nu am auzit de ea. Calitatea proasta sau marimea tubului sunt marea parte a treburilor de genu asta.
CapraNeagra

Mesajde adisan77ro pe 09 Iun 2013, 10:28

La Benelli VINCI, nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva si trag cu ea numai de 76mm.
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Înapoi la Arme de vanatoare lise