Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
permis de vanatoare din alta tara
14 mesaje • Pagina 1 din 1
permis de vanatoare din alta taraSalut, ma numesc Marius si acum sant in Spania,mi-am scos permisul de arma de vanatoare in Spania,sant vanator si am douo arme una pe cartus si un geco 22magnum.Am o nelamurire in legatura cu permisul de arma,vreau s-a vin in Romania si s-a iau si armele cu mine,nustiu daca se poate schimba permisul spaniol la noi in tara si s-a pot aduce si armele,am si permisul european dar tot spaniol ce pot face,cum pot rezolva problema asta,spuneti-mi ceva ca stau ca pe ace!!!!MULTUMESC
Re: permis de vanatoare din alta taraSalut! Bine ai venit printre noi!
Daca vrei sa vii doar sa vanezi nu-i nicio problema cu permisul spaniol - e suficient. Chiar daca "venitul la vanatoare" inseamna jumate de an, permisul e recunoscut, te inscrii la o filiala sau nu.... Daca vrei sa te intorci definitiv e un pic altceva - va trebui sa parcurgi niste etape, cam ca noi toti. Posibil sa dai de un politist de treaba si sa nu te mai puna sa faci cursul de arme cum e la fel de posibil sa gasesti si o asociatie de vanatoare care sa te inscrie fara anul de stagiu si examen in baza permisului de vanatoare spaniol. Atunci, intr-o luna ai rezolvat cu toate actele. Daca ai un prieten bun vanator prin zona unde vrei sa revii roaga-l sa se intereseze exact la asociatia si politia din zona, e cel mai sigur.
Re: permis de vanatoare din alta taranu e nevoie de nici un permis romanesc,vanezi cu permisul spaniol,poti fi membru la orice asociatie din ro care te accepta sau platesti ziua de vanatoare si vanatul vanat.ptr a veni cu armele in tara i ti trebuie pasaport european ptr armele de foc ,o invitatie din partea unei asociatii din RO,sau firma ce are obiect de activitatea -vanatoarea;obligatoriu la intrarea in tara declari armele ,munitia si sa te inregistreze obligatoriu-insisti-la politistul de frontiera deranjat de procedura.Uitam de multe ori ca suntem si noi intr o tara care se numeste Europa!daca ai nevoie de invitatie pm si te ajut.
Re: permis de vanatoare din alta taraMultumesc foarte mult pt raspunsuri,acum stau un pic mai linistit,dar eu vin in tara si vreau s-a raman si vreau s-a stiu sigur daca pot schimba permisul si s-a pot tine si armele?am un prieten vanator la mine in zona dar se pare ca nustie prea multe,aici sant un pic cam in dubiui nustiu ce s-a fac!!!
Re: permis de vanatoare din alta taraSi mai am o intrebare,pana rezolv cu permisul cum raman cu armele?ma gandesc ca daca nu am permisul romanesc..... ???
Re: permis de vanatoare din alta taraDaca omul vine inapoi definitiv? Asa pare ca doreste, din mesaj.
Ar trebui sa reia toata procedura ca orice candidat? Iar armele? Permis romanesc nou? E interesant de aflat cum se face toata treaba. Ma tem ca tre sa o ia de la capat... Stergeti subiectul cu acelasi nume scris cu majuscule.
Re: permis de vanatoare din alta taraNu sint sigur, dar e posibil sa sustina si aici un examen.. o "diferenta" eventual; care de obicei se rezolva...
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: permis de vanatoare din alta tarastiu un caz asemanator cu un neamt care era acolo vanator, si a dat din nou si aici examen cu dreptul de rezidenta prealabil,
Re: permis de vanatoare din alta tarabuna ziua tuturor, am vrut sa pun aceeasi intrebare ca si Marius din Spania, dar m-am lamurit, totusi, cu un permis de vanatoare obtinut in Italia pot sa vin in tara sa achizitionez arme si munitie? multumesc!
Re: permis de vanatoare din alta tarapermisul de vanatoare strain este valabil doar pt vanatori ocazionale.,totusi daca vrei sa devii vanator roman cu permis romanesc dai doar examenul fara stagiatura. daca te inscri ca cetatean strain cotizatia este 500E/ an (si te primeste orice asociatie).; ca cetatean roman platesti la fel ca noi.dar trebuie sa intrebi daca sunt locuri.
permisul de arma il primesti numai daca ai domiciliul stabil in Ro (si stai aici) actele sunt aceleasi ca la un nou vanator ( cazier,fisaM aviz psiho, curs arme,dulapsi taxe ) doar ca primesti o dovada de introducere definitiva in tara a armei personale inteles ?? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: permis de vanatoare din alta tara
Da, poate am uitat sa specific ca sunt cetatean roman si am domiciliul stabil in Romania, in Italia am doar rezidenta, intrebarea era daca pot sa achizitionez arme si munitie cu permis de vanatoare strain(italian). Stima!
Re: permis de vanatoare din alta taracolegu ori nu sti ce vrei ori nu sti sa te exprimi.
in care tara poti cumpara arme si munitie cu permisul de vanatoare?? mai citeste o data raspunsurile. pt munitie ai nevoie de autorizatie sau permis iar pentru arma de autorizatie separata la fiecare arma cumparata Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: permis de vanatoare din alta taraLa unele AJVPS-uri , strainii membri vanatori ai respectivelor filiale platesc 500 euro/an , pe langa cotizatia anuala .
homo, homini, lupus !
Re: permis de vanatoare din alta tarasalut ,sint si eu in situatia ta am permis de arma obtinut in spania si detin trei arme de vinatoare si lucrez ca paznic de vinatoare in spania adica . guarda eu una finca de caza. spune mi si mie daca ai fost cu armele in tara care sint regulile si daca poti sa vinezi pe teritoriul romaniei . daca vrei sa ma suni nr meu e 625915413 sau cooreul yahoo este uriasulmm@yahoo.es
14 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori |
Publicitate
|